Pahoittelen etten eilen kirjoittanut.. Eilen eli tiistai aamuna menin normaalisti kahdeksaksi töihin.. Muutama oli syömässä aamupalaa.. Aamunavaus oli poikkeuksellisesti vähän aiemmin kun yhdeksältä, koska lähdimme kello yhdeksän kirjastoon, jossa vietimme reilun tunnin lukemalla lehtiä. Tai no suurin osa vietti ajan selailemalla lehtiä, koska he eivät osaa lukea.. Matti (nimi muutettu)  kyselee kirjastonhoitajalta aina oikeastaan vaikka mitä.. Lähinnä että miten hän viihtyy työssään ja onko hän tykännyt siitä. Joitakin "erikoisempiakin" kysymyksiä tulee kuulemma joskus..
Matin veli Mikko (nimi muutettu) sanoi esimekiksi eilen kirjastossa äidilleni että hän ei voi saada lapsia, koska on avioliitossa. Yhdelle toiselle työntekijälle hän sanoi että hän ei voi saada lapsia, koska on liian lihava.. Kun lähdimme kirjastosta, linja-auto ajoi meidät takaisin "omaan paikkaamme".. Lyhyen matkan varrella tuli vastaan muutama meidän koululainen.. Hetken aikaa jouduimme odottamaan ennen kuin ruoka oli valmis. Ruokana oli uunimakkaraa ja perunamuusia (jossa oli joitakin ihme kovia paloja). Salaattina oli punajuuri-omena sekoitusta. Ruoan jälkeen kokosimme palapelejä ja sivusilmällä Pate Postimiestä ja Eemeliä sekä x-paronia. Siinä se kolme tuntia sitten menikin ja kaikki menivät koteihinsa.. Kun olin menossa kotiin matkan varrella näin entisen ala-asteen opettajani..

Tänään menin jälleen töihin kahdeksaksi. Aamulla ei olisi kyllä millään jaksanut nousta.. Pakkohan se kuitenkin oli.. Tänään tuli taas uusia asiakkaita. Tai no yksi.. Hänen "tunnuslauseensa" oli ehkä että Eero Jalkanen tulee huomenna aamulla hakemaan.. Muuten päivä menikin ihan samalla kaavalla paitsi ruokailun jälkeen yksi työntekijä oli keksinyt pienen tietokilpailun. Ensin piti arvata kuinka painava kiviä sisältävä pussi oli. Taisi olla kilo 200 grammaa. Seuraavaksi piti arvata miten paljon pussissa oli käpyjä ja niitähän taisi olla 67 ja puoli jos en muista väärin.. Viimeiseksi piti arvata miten pitkä moppi oli.. En nyt valitettavasti muista.. Lopuksi tein yhden työntekijän kanssa tarinan johon kaikki sanoivat adjektiiveja ja lopuksi tarina luettiin ääneen.. Mutta huomenna taas todennäköisesti lisää..