Tänään ei tarvinnut mennä kouluun, kun muut kasiluokkalaiset menivät metsään metsäpäivän takia. Keppien takia en pystynyt sinne menemään.. Tänä aamuna kaverini lähetti viestin, jossa kertoi äidinkielen opettajan käskeneen tehdä 2 minuutin puheen jostakin henkilöstä. Siis ihan vaan jostakin julkkiksesta eli kuuluisasta henkilöstä. Mikäs siinä olisi tehdä kahden minuutin puhe jos tietäisi kenestä sen tekisi.. Henkilön pitäisi olla joku mielenkiintoinen persoona, joka kiinnostaisi muitakin luokkalaisia.. Joku kirjailia olisi sinänsä ihan hyvä, mutta ei sieltäkään taida ketään henkilönä kiinnostavaa persoonaa löytyä.. Olisikohan teillä kenties jotakin vinkkejä kuka henkilö kiinnostaisi 14-15 -vuotiaita nuoria?
Eilen oli mummin luona äitienpäiväjuhlat, jonne tuli jonkun verran sukulaisia. Kun menin vanhempieni ja isosiskoni kanssa paikan päälle siellä oli toinen sedistäni, joka oli syöttämässä mummilleni lounasta. Mummini syötyä veimme mummin sängyn kanssa alakertaan, jossa oli varsinaiset "juhlat" eli kakkua ja kahvia oli tarjolla. Jonkun ajan päästä seuraamme saapui toinen setäni perheensä kanssa eli vaimonsa, 9 -vuotiaan poikansa (joka soittaa jossain bändissä rumpuja. Musiikkityyli on kuulemma jotain Ari Koivusta ja Sturm und drangia.. Hän oli maalannut kyntensä mustaksi.), 5 -vuotiaan tyttönsä (jolla oli vaaleanpunainen "prinsessahame") ja 18 -vuotiaan sijoitetun tytön kanssa. Hänellä taas oli punkrock tyyliset hiukset ja kolme viikkoa sitten otettu lävistys. Kerkesimme jo juoda uudet kupilliset kahvia (itse join teetä) kun setäni poika tuli (avo)vaimonsa kanssa. Käteltyäni kummatkin aloitimme uuden keskustelun pöytäseurueessamme jossa oli minä, äitini, siskoni, isäni ja setäni vaimo. Jonkun ajan päästä seuraamme liittyi myös toisen setäni vaimo, joka oli saapunut paikalle toisen setäni pojan kanssa. Lähdettämme sieltä kävimme vielä viemässä kukan äitini äidin luo eli toisen mummini luo..
Siinä sitten menikin äitienpäivä..
Huomenna kouluumme tulee tutustumaan ensi vuoden seiskat.. Muistan vieläkin aika hyvin parin vuoden takaisen "oman" tutustumispäivän. Pelasimme tukarien johdolla mm. vettä kengässä peliä ja sitten jotkin jossa piti muistaa muiden luokkalaisten nimet.. Silloin koulu tuntui todella suurelta ja ihmettelimme kaverieni kanssa että miten oikein löytäisimme oikean luokan oikeaan aikaan. Nyt koulu tuntuu jo ihan normaalilta ja paikoin jopa aika pieneltäkin.. Koulua on onneksi jäljellä 2 viikkoa ja 4 päivää + lauantai jolloin jaetaan todistukset. Tosin ensi viikolla on tet-viikko joten se ei tavallaan edes ole koulua. Kipsin saan jalastani pois 2.6...
P.S. Jutusta saattaa löytyä kirjoitusvirheitä.. :)